woensdag 16 oktober 2013

Woensdag 16 oktober - dag 3Alweer zo vroeg gewekt… of lijkt dat enkel zo omdat we ’s avonds zo lang lagen babbelen? Hierdoor was het gelukkig rustig aan de ontbijttafel (en de rust werd behouden tot ’s middags waardoor elke groep extra punten kreeg voor de wisselbeker!)

We mochten gezamenlijk opwarmen met een (rustige en stille) klankmassage. Maar daarna gingen we er weer helemaal voor met drie workshops gespreid over de hele dag. 

Dansen is nog nooit zo boeiend geweest. Elkaar ontmoeten en begroeten. Elkaar nabootsen in het grond-, midden- of hoogvlak. Sprongen en landingen. Wandelen en stappen door de ruimte en dit voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts, … . Kortom, zeer vele danselementen ontdekken.

Zelf componeren maar dan wel op twee verschillende manieren. We maakten via een speciale strook een liedje voor een draaiorgeltje. We schreven op dit blad onze naam en knipten de gaatjes op de juiste plaats uit en luisterden naar de muziek die onze naam maakte. We kwamen tot de conclusie dat deze wel zeer rustgevend was.

Hiernaast maakten we opnieuw compilaties van onze eigen ritmes en melodieën. We maakten hier weer een loop van, lieten deze alsmaar herhalen, voegden effecten toe, draaiden het opgenomen gedeelte om, … . En leefden er ons op uit!

Onze neus leidde ons deze middag naar de refter. Gewoon de geur van de frietjes volgen! En ze waren zeer lekker wat een grote glimlach op het gezicht van alle leerlingen toverde. En deze lach bleef de rest van de dag!

Na de middag gingen we verder met de sessies van deze ochtend om weer af te sluiten in grote groep. Hier mochten we nog eens zingen over onze Axelotl. Daarna volgde een eerste verrassing met de dansoptredens bij dit lied die enkele leerlingen gisteren maakten. De tweede verrassing waren de leerlingen die eens op de piano wouden spelen. Prachtige muziek kwam uit de kast van de piano. De laatste noten waren nog maar net weggestorven of de grootste verrassing kwam de zaal binnen gewandeld. Enkele van onze favoriete leerkrachten die moesten achterblijven op school kwamen de zaal binnen. Het resultaat daarvan kan je bekijken op de foto hier onderaan. 

Na het eten was er genoeg tijd om allemaal te douchen en onze kamer op te ruimen. Dit laatste was zeker nodig voor de controle om extra punten te krijgen voor de wisselbeker. Na een lekker avondmaal konden we nog wat ontspannen met gezelschapsspelen afgewisseld met het oefenen voor onze dansjes en een drankje van de bar.

Na deze vermoeiende maar zeer leerrijke en leuke dag, konden we met een gerust hart ons bed in. Morgen komt het grote toonmoment waarop we alles wat we hier reeds deden gaan combineren. Spannend!  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten