maandag 14 oktober 2013

Maandag 14 oktober - dag 1Na wat wachten op de bus dan toch goed vertrokken! Dankzij de zeer leuke film die gespeeld werd tijdens de busrit, vlogen de twee uur die we onderweg waren om. Twee uur stilzitten is lang dus het kwartiertje vrij spelen in het bos was welgekomen. Hierna vlogen we er onmiddellijk in met een verkenning in het klankenbos en enkele van de muzikale kunstwerken die hier te vinden zijn. 

Na de (lekkere) maaltijd mochten we terug vrij spelen in het bos, joepie! Tijd om nog harder aan het werk te gaan. We kregen vier workshops, onderbroken door een korte pauze voor ons vieruurtje. We leerden hier verscheidene zaken over transformatie. 

Ontmoeten… Van elkaar negeren tot elkaars houding aannemen en weer vertrekken tot elkaar vriendelijk begroeten. Er zijn vele mogelijkheden van ontmoeten en we probeerden er enkele uit.

Namen… We kennen elkaars naam maar dit betekent niet dat we ons niet meer kunnen voorstellen. Onszelf voorstellen kan door gewoon onze naam te zeggen, maar als we iets extra toevoegen: we zingen onze naam , doen er een beweging bij, maken een ‘liedje’ met enkele kinderen samen door onze eigen naam ritme of een melodie te geven en deze te mengen, … .

Het maken van wentelteefjes… Een vast ei wordt een vloeibare massa van eiwit en eigeel en daarna een geklutste brei van de twee. Giet hier melk bij en alles wordt lichter. Dompel je brood hier in en je hebt geen wit maar geel brood. Leg het in de pan en het gele wordt bruin. 

Muziek… Het van luid naar stil, van stil naar luid. Van traag naar snel en van snel naar traag. We kunnen ze los van elkaar gebruiken of mengen en kunnen het alleen of samen in groep. We maken gebruik van onze stem of een instrument.

Kortom, we gingen zelf aan de slag en deden dit spelenderwijs, maar vooral, door te doen. Alles wat we deden hebben we zelf ervaren om tot de conclusie te komen: Alles transformeert! We sloten af met het tekenen van het zelfportret. Eens zien of dit ook transformeert tegen het einde van deze week.


Na al deze sessies kwamen er nog enkele zeer belangrijke zaken. We kregen onze kamer, mochten uitpakken, kregen ons avondeten, bezochten de speeltuin (en speelden in het donker!), mochten verder uitpakken en onze eerste dag samen op de kamer bespreken met de kamergenootjes. Tijd om te gaan slapen zodat we morgen er weer helemaal tegenaan kunnen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten