dinsdag 15 oktober 2013

Dinsdag 15 oktober - dag 2*Geeuw* Nu al uit ons bed. De reactie bij de leerlingen deze ochtend (of waren het de leerkrachten die het moeilijker hadden om uit hun bed te komen?). Een gezellig ontbijtbuffet met genoeg keuze zodat iedereen wel iets lekkers kreeg was de beloning na ons opstaan. Drie nog zeer rustige klassen aan de ontbijttafel (rustige leerlingen of zijn ze gewoon nog niet goed wakker?)

Even een wisseling in onze vaste groepen deze ochtend. Gewoon willekeurig door elkaar! We gingen aan de slag met muziek bij David en Emma. Niet zomaar wat zingen of ritmes nabootsen. Neen, we gingen het bos in en zochten naar de mp3-spelers waar een kort fragmentje op te horen was. Met de vier fragmenten die we konden vinden, maakten we ons eigen liedje en schreven hier een muziekpartituur van uit. Dit deden we op basis van gekleurde stroken. En dan maar samen alle nieuw gecomponeerde liederen uitvoeren!

Maar ook met ons Axolotl-lied gingen we verder. Het gewoon zingen is maar gewoon. Daarom gingen we er zelf, muzikaal, mee aan de slag. We zochten er bewegingen bij, maakten met instrumenten nieuwe ritmes ter begeleiding, schreven een nieuwe tekst, gebruikten body percusion, … en we maakten hier een mix van! Het werd duidelijk, we kunnen denken aan een carrière als singer-songwriter!

En dan maar lekker smullen van dat middagmaal. Met een zeer leuk dessert! En dan hebben we het niet over het puddinkje maar over de brieven die we kregen van het thuisfront. Dankjewel liefste mama, papa, meter, peter, opa, oma, … voor deze leuke brief! Veel tijd om te ontspannen hierna was er niet want we vlogen er onmiddellijk weer in met twee nieuwe sessies.

We componeerden helemaal zelf muziekstukjes met ritme, zang, beweging, de mengeling van ritme en zang, … en maakten hier een opname van. Door het opnemen van laag na laag boven elkaar en dit alsmaar te laten herhalen, kregen we een zeer knap effect. Speel dat nog eens af in omgekeerde richting en je krijgt een nog verrassender effect.

Camoufleren en illusioneren… . We gingen aan de slag met optische illusies en camouflagetechnieken. Met vele voorbeelden in ons hoofd en nog talloze eigen ideeën, trokken we het bos in om zelf onze camouflage- of optische illusiefoto te maken. Het was niet eenvoudig maar we gingen er wel voluit voor!

Gelukkig was er nu wel even tijd om vrij te spelen in het bos. Net op een droog moment. Hollen, springen, tuimelen, ravotten, … je zou van minder honger krijgen. En alweer was daar net op het juiste moment ons avondmaal. Samen genieten van een heerlijke maaltijd in de refter om daarna jammer maar helaas weer geen tijd te hebben om te ontspannen. Gelukkig werd onze avond wel opgevuld door een zeer actief spel met meester Bart! Onze camouflagetechnieken van deze middag kwamen zeker goed van pas! De heuvel op en weer af zonder gezien te worden door de leerkracht of bewaker bovenop de heuvel. De extra bonuspunten verzamelen in het bos. Onze eigen spiegelpunten goed bewaren en bewaken, … . Kortom, veel werk voor één avond. Maar ook hier gaven we ons voluit en gingen we helemaal voor de overwinning. En de winnaar? Die maken we morgen bekend!

Tot slot dan nog even het algemene beeld van deze dag: Plezier maken en hebben, vrolijk zijn, actief bezig zijn, muzisch bezig zijn en …. Transformeren!!! Heb maar geen heimwee naar ons mama en papa, over drie dagen zijn we weer terug bij jullie. En wij amuseren ons dus jullie moeten je geen zorgen maken! Kijk maar naar enkele van onze foto’s van vandaag. Slaapzacht en tot morgen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten